Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Review on Nightfall - Astron Black and the Thirty Tyrants




Άραγε πόσους έλληνες μπορεί να αγγίξει η επιστροφή των μεγάλων Nightfall? Και αυτούς που θα καταφέρει να αγγίξει, με τι εντύπωση θα τους αφήσει μετά το πρώτο άκουσμα του “Astron Black and the Thirty Tyrants”? τι ήταν αυτό που τους ξαναέφερε στη σκηνή? Πολλές απορίες που θα απαντηθούν με τον καιρό, αλλά και πολλές διαφορετικές γνώμες ως προς τον δίσκο αυτό. Και αυτό γιατί οι έλληνες μεταλλάδες έχουν ένα μικρό θεματάκι με το μυαλό τους. Δεν ξέρουν που τους πάει απλά! Θα βρεθούν οι κολλημένοι black-άδες, που θα πουν πως ο δίσκος είναι χάλια, θα βρεθούν οι goth-άδες, της μετέπειτα περιόδου των Nightfall και πάλι θα κράξουν. Μένουν αυτοί που απλά αντιμετωπίζουν την κάθε κυκλοφορία χωριστά, και αυτοί που δεν ξέρουν τι είναι το Champion’s League!
Δεν ξέρω τι λέτε οι υπόλοιποι, αλλά για μένα ο δίσκος είναι πολύ καλός. Μπορεί το “Lyssa (Rural Gods And Astonishing Punishments)”, να μην άφησε τις καλύτερες γνώμες για τη μπάντα, όπως, ίσως, και οι προκάτοχοί του (“Diva Futura”, “I Am Jesus”), αυτός όμως ο δίσκος ίσως κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον σας. Οι λόγοι είναι πολλοί. Η παραγωγή είναι σίγουρα πολύ καλή, δίνοντας έναν μαγευτικό ήχο στην κιθάρα, αρκετά ογκώδη και βαρύ! Οι συνθέσεις είναι μία αρκετά καλή γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος (βλ. “Athenian Echoes” και πίσω) και του παρόντος (βλ. “Lesbian Show”και μετά), φέρνοντας σου πιο πολύ στο μυαλό το “Lesbian Show” με μερικές δόσεις από τα ορχηστρικά-φανταστικά μέρη των Septic Flesh, και δεν έχω την παραμικρή ιδέα άμα υπερβάλλω λέγοντας και Dimmu Borgir. Όλα αυτά τα θετικά είναι που χάρισαν στους Nightfall και το συμβόλαιο με την Metal Blade Records, συμβόλαιο-όνειρο όπως κάποιοι έτρεξαν να σχολιάσουν σε διάφορα forum.
Και γιατί όχι? Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα που ανήκει στους πρωτεργάτες της Ελληνικής metal σκηνής.
Αυτά όσον αφορά τα καλά της κυκλοφορίας αυτής. Να πούμε και τα άσχημα? Μωρέ να τα πούμε. Ο δίσκος δεν είναι και η κυκλοφορία της χρονιάς. Δηλαδή δεν είναι ο δίσκος που θα σε ενθουσιάσει τόσο πολύ ώστε να σοκαριστείς με την επιστροφή των Nightfall. Επιστροφή? Άγνωστη λέξη? Δεν το ανέφερα? Που λέτε παίδες, οι Nightfall βάρεσαν ένα κλείσιμο στο μαγαζί το 2006. βέβαια όλοι μυρίστηκαν επαναδημιουργία της μπάντας μετά το περσινό E.P./συλλογή. Ξεφύγαμε, το θέμα είναι πως με τόσα χρόνια κενό, περίμενα κάτι υπερβολικά καλύτερο, κάτι που θα ξαναέβαζε στο παιχνίδι τους Nightfall, δίπλα στους πρώην συμπαίκτες στην Ά Εθνική (Rotting Christ, Septic Flesh). Αλλά τσάμπα περίμενα, μπορεί κάποια άλλη φορά, σίγουρα όχι τώρα.
Δεν προσπερνάμε, απλά προτιμάμε να συγκρίνουμε με κάτι πιθανώς καλύτερο (σ.σ. : είπε κανείς σίγουρα?)!
Βαθμολογία : 68/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου