Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Review on Inmost Ego - When Roses Fall (E.P.)



Έχει αλήθεια νόημα να ασχοληθώ πια με τα ομιλούντα αγγλικά των Ελλήνων? Όχι ε? έχει νόημα να σχολιάσω πόσα χρόνια πιο αργή είναι η επιφοίτηση των ελληνικών μουσικών, όντας πιο αργοί κατά 5-10 χρόνια με την υπόλοιπη μουσική βιομηχανία? Ούτε? Τι να σχολιάσω τότε αρνητικά για να τα ακούσω μετά κι εγώ με τη σειρά μου?
Inmost Ego, η μπάντα ολίγον τι γνωστή στους αναγνώστες του Metal Hammer Ελλάδος, λόγω της τιμητικής διάκρισης, που έλαβαν, ως demo του μήνα πριν 2 χρονάκια στο τεύχος Νοεμβρίου για το “A Moment Before”. Όλα καλά μέχρι τότε. Έλα μου όμως που μπήκε new vocalist, και μαντέψτε…γυναίκα! Ξαφνικά στην Ελλάδα έχουμε 20 μπάντες με γυναίκα στα φωνητικά. Δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα δεν είναι και καμιά ιδιαίτερη. Η μπάντα πιστή στα πιο dark/λατέρnative στοιχεία των Paradise Lost με το ατμοσφαιρικό/goth στοιχείο να κυριαρχεί μέσω των πλήκτρων. Ούτως η άλλως όλα τα παραπάνω συνδυάζονται διαρκώς μεταξύ τους πλέον. Η παραγωγή είναι απλά καλή, δίνοντας στην μπάντα έναν καλό ήχο και βοηθώντας την, στην ατμόσφαιρα που προσπαθεί να βγάλει μέσα από το νέο της E.P. “When Roses Fall”. Όσον αφορά τα γυναικεία φωνητικά, δεν είναι τα κλασσικά μελωδικά και χαρουμενιάρικα, αλλά συνδυάζουν τα screamy brutal αν μπορώ να τα ονομάσω έτσι, με τα “μουντά” και χαμηλά! Οπότε συνίσταται σε όσους φίλους του ατμοσφαιρικού ήχου με πολλά στοιχεία από Paradise Lost και Anathema.
Καλό είναι πάντως να ψάξετε λίγο το “When Roses Fall”, σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου, και δώστε και λίγη σημασία στο “Part Of Me”. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Βαθμολογία : 72/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου