Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Review on Avith - Heir Of Agitation



Η πρωτεύουσα του Εβραϊκού βασιλείου Edom (σ.σ. : Κοντά στο σημερινό Ισραήλ, βάσει σημερινού χάρτη) έμελλε να δώσει το όνομα της στην ελληνική μπάντα των Avith. Μία ακόμα μπάντα με θηλυκή ύπαρξη πίσω από το μικρόφωνο, είπαμε άργησε η Ελλάδα μερικά χρονάκια. Παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή που είχε τύχει να ανακαλύψω την εν λόγω μπάντα, κάτι μου έκανε το κλικ. Λίγο διαφορετικές συνθέσεις από τις κλασσικές με γυναίκα μπροστά. Όχι τόσο ατμοσφαιρικό, αλλά πιο metal, με έντονα progressive στοιχεία, τα οποία ανά τακτά διαστήματα παρεμβάλλονται από jazz/funk διαθέσεις, που έχουν σκοπό να δώσουν ένα άλλο χρώμα, όχι τόσο σκοτεινό στην μουσική τους διάθεση (σ.σ.: Πρόσεξε κανείς το επίπεδο λεξιλογίου? Ανδρέας - Λεξιλόγιο σημειώσατε 1 ημίχρονο, 1 τελικό και Over!)
Σίγουρα με κέρδισε το “Heir Of Agitation”, πολύ περισσότερο από άλλες κυκλοφορίες της εταιρείας όπως επίσης και πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες, εξαιρουμένης μίας φυσικά που δε χρήζει(!!!) αναφοράς. Οι Avith μπορούν άνετα να χτυπηθούν με άλλα δυνατά ονόματα της ελληνικής σκηνής, πάντα από τον ίδιο περίπου χώρο, και ίσως αν φρόντιζαν και καλύτερα το θέμα promotion του δίσκου και των συναυλιών τους τα πράγματα για την μπάντα θα’ταν πολύ καλύτερα, καθώς οι συνθέσεις σίγουρα σε τραβάνε από το χέρι και σε κάνουν να σταματήσεις να φαντασιώνεσαι πως μπορεί να είναι αυτή που τραγουδάει (σ.σ. είπε κανείς ότι δεν το έχει κάνει ποτέ του? Α, είπα…). Το progressive έχει πολλές μορφές, αλλά καλό θα’ταν να αποφεύγεται ο όποιος συνδυασμός του με nu περάσματα, του χαλάνε την όποια ομορφιά.
Δεν ξέρω αν φταίει το όνομα των Avith ή αν φταίει πως το hit-άκι του “Heir Of Agitation” είναι το “Lilith”, πάντως υπάρχουν και κάποια πανέμορφα ethnic περάσματα, χωρίς να φτάνουν απαραίτητα τα σημεία της υπερβολής, ούτως ή άλλως μιλάμε για έναν δίσκο που περιλαμβάνει έναν πιο νέο ήχο καμουφλαρισμένο από την μελωδική και όχι τόσο γλυκανάλατη φωνή της Ήρας.
Food For Thought: Για τους λάτρεις της μελέτης στίχων και εννοιών, καλό είναι να μελετηθεί το “Lilith”, και αργότερα η ιστορία του στους διάφορους ανατολικούς λαούς.

Υ.Γ.1 : Ένα είναι το κομμάτι που βρωμάει Maiden-ίλα κι άμα σας αρέσει, “Winter”.
Υ.Γ.2: Συμβουλή προς τη μπάντα, όταν βλέπετε πώς υπάρχει άτομο που σας ζητάει να σας παίξει στην εκπομπή του και ζητάει και κάποια κομμάτια ή ακόμα καλύτερα, σας διευκολύνει ζητώντας σας το promo σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό κάποιο review, ώστε να σας μείνουν τα promo για περιοδικά, μην τον γράφετε τόσο. Ένας χρόνος πέρασε πια! Ευχαριστώ!

Βαθμολογία : 83/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου