Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Review on Karmic Link - Esoterica



The Rain I Bleed, Luna Obscura, Elysion, η γυναικεία τριάδα που έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό “κύκλωμα” στην ελληνική σκηνή. Κι αυτό επιτυγχάνεται με το πάθος και την αγάπη σε αυτό που κάνεις, δηλαδή τη μουσική. Ένα τέτοιο άτομο είναι και η Μίνα Γιαννοπούλου, η οποία έχει συνδυάσει το όνομα της με μπάντες όπως είναι οι The Rain I Bleed, Karmic Link, In Heaven, Kinetic, με τις 2 τελευταίες μπάντες να μετράνε μικρότερο χρόνο παραμονής.
Εδώ τη συναντάμε με τους Karmic Link, στην πιο πρόσφατη κυκλοφορία της μπάντας, “Esoterica”, κυκλοφορία Μαρτίου, η οποία μόλις τώρα έφτασε στα χέρια μου, δεύτερη κυκλοφορία, με πολύ δυνατά ονόματα στο line up! Για δώστε βάση παρακαλώ, Στάθης Κάσσιος (Ποιος φώναξε Nightfall?), Μάνος Μάτσος (είπε κανείς Spitfire,Marauder και Guardian Angel?), Ηλίας Κοσκόρης (από πού άκουσα Wolfcry και Dark Nova?) και τελευταίος και καταϊδρωμένος στον τερματισμό καταφτάνει ο Αλέξανδρος Σταύρακας (φώναξε κανείς Guardian Angel?). Καλό line up ε? Και τι πιστεύετε πως παίζουν δηλαδή οι Karmic Link? Για να μη σπάσει το κεφάλι κανενός από την πολύ σκέψη και έχουμε και θύματα πολέμου, ένας περίεργος συνδυασμός progressive με gothic ατμόσφαιρα, με μελωδικά φωνητικά, γυναικεία προφανώς.
Όμορφες συνθέσεις, απλές όμως, δίνοντας του μια όχι και τόσο ευχάριστη διάθεση για άκουσμα μέχρι και το τέλος. Και σε αυτό συμβάλλει και η μικρή διάρκεια των κομματιών, κάνοντας να σκέφτεσαι την κλασσική ατάκα περί ραδιοφωνικών τραγουδιών.
Σίγουρα τα κομμάτια ακούγονται πολύ ευχάριστα, ειδικά με τη βοήθεια της ζεστής φωνής της Μίνας, απλά δεν ξέρω πόσοι εκτός του κυκλώματος, θα μπορέσουν να ακούσουν ολόκληρο δίσκο. Πάντως για τις φίλες αναγνώστριες που πρόσκεινται σε γυναικεία μελωδικά-αιθέρια φωνητικά, ας περάσουν! Ίσως, λέω ίσως, να σας ταίριαζε στο νου, πιο πολύ με τους Elysion. Πολύ καλύτερα θα’ταν τα πράματα άμα απέφευγαν την τόση εκτενή χρήση πλήκτρων, που από ένα σημείο (σχετικά νωρίς συναντάται αυτό το σημείο) και μετά κουράζουν!

Βαθμολογία : 66/100

Υ.Γ. : μόνο εγώ σκέφτηκα (σ.σ. : χαχα, λέμε τώρα…) ακούγοντας το “Whispers On A Breeze”, το heavy metal κομμάτι της Δέσποινας Βανδή “Υπάρχει ζωή”?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου