Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Review on Crystal Tears - Generation X (2010)


Μετά από σχεδόν 1.5 χρόνο, κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς Crystal Tears να βρουν δισκογραφική στέγη ώστε να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δουλειά που έχει τίτλο “Generation X”. Πολυαναμενόμενο από τους fans της μπάντας (και όχι μόνο) καθώς υπήρχαν ήδη οι φήμες πως είναι βασισμένο σε παλιά demo της μπάντας. Αληθεύει και έχει γίνει μάλιστα με έξυπνο τρόπο και με εντελώς διαφορετικό ήχο. Και για αυτό “φταίνε” πολλοί. Με τι να ξεκινήσω? Παραγωγή του R.D. Liapakis (δε νομίζω να χρειάζονται συστάσεις!), φωνή από τον Ian Parry (Vengeance, Elegy, Infinity Overture κ.α.) και μια μπάντα άκρως παθιασμένη! Βέβαια είναι και εκείνοι που δυσανασχέτησαν με τον ήχο της μπάντας (βλ. πρωτοδισκάκιας!), ωστόσο πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή δουλειά από κάθε πλευράς! Μουσική, εξώφυλλα, video clip, σε όλα παρατηρείται να έχουμε να κάνουμε με άκρως επαγγελματική δουλειά, τόση που σπανίζει στην Ελλάδα.
Για πάμε όμως να μελετήσουμε εκτενέστερα το “Generation X”. Ένας δίσκος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μπάντες του εξωτερικού, με έναν πιο σκοτεινό ήχο και πιο βαρύ (κλασσικός ήχος Liapaki). Ο δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι βασισμένα σε παλιότερες demo κυκλοφορίες (σ.σ. όλο το “Promoworks” είναι εδώ) σε heavy/power κατευθύνσεις με μια μικρή speed διάθεση, θυμίζοντας μου πολλές φορές τους Γερμανούς Rage. Για τους πιο “ψαγμένους”, που γνωρίζουν τι εστί “Rock Until We Fall”, θα το βρουν και αυτό ανάμεσα στα κομμάτια, ελαφρώς πειραγμένο και προφανώς με τον Ian Parry (Γιάννης Πάριος είπατε??)στα φωνητικά να το ανεβάζει απίστευτα δυναμικά από μόνος του.
Για εκείνους που ψάχνουν κάποια κομμάτια σε κάθε δίσκο για να κολλήσουν, εκτός από το προαναφερθέν, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και στο ευκολομνημόνευτο “Heroes”, στο πιο συναισθηματικό “Crystal Tears”,ενώ η demo έκδοση του κομματιού έχει πλέον γίνει “Generation X” και το “Slaves Of Time” εδώ το βρίσκουμε ως “Flesh ‘N’ Bone”. Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη ακούγονται πλέον πεντακάθαρα και γυαλισμένα και σαφώς με καλύτερη φωνή και προφορά δίνοντας στα κομμάτια άλλη αξία.
Καταλήγουμε λοιπόν πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι του είδους (heavy/power με μια μικρή speed διάθεση είπαμε!!), πρέπει να κινηθούν προς τα δισκοπωλεία στις 18 Ιουνίου. Συνίσταται ανεπιφύλακτα!
Βαθμολογία 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου