Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Review on Everfailed - Biological Order (2010)


Καλό είναι να βλέπω νέους μουσικούς να μην κάθονται σε ησυχία και να προσπαθούν διαρκώς για τη μουσική-μπάντα τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι Κρητικοί Everfailed, άτομα τα οποία είχα τη χαρά να γνωρίσω και από κοντά, μετά και την από κοινού συμμετοχή μας στο Prog And Run Fest 2009. κάπου εδώ πιστεύω πως αξίζει να αναφέρω ότι μιλάμε για ΜΕΓΙΣΤΑ τρελοκομεία.
Μετά από πολύ δουλειά και πολλά live/support, είναι πλέον έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το τεχνικό τους death metal με τα πιο core στοιχεία, σίγουρα με έναν ήχο της δικής μας δεκαετίας. Μπάντες όπως οι Mnemic, Meshuggah, Lamb Of God, καθώς και γενικότερα ο σουηδικός ήχος στα πιο death χρόνια και όχι τόσο στα σημερινά μελωδικά, σίγουρα ανήκουν στις επιρροές των Everfailed. Το demo/e.p. “Biological Order” περιλαμβάνει 4 κομμάτια, χείμαρρος, διαθέτοντας πάθος και δύναμη καθώς επίσης ευδιάκριτο είναι, το πόσο φρέσκοι ακούγονται, κάτι για το οποίο φταίει ομολογουμένως η πολύ καθαρή παραγωγή.
Αν πάντως έπρεπε να βρω κάτι αρνητικό στη δουλειά των παιδιών, ενώ είμαι γενικώς εναντίον της χρήσης των πλήκτρων, εδώ έχει γίνει πολύ καλή και φυσιολογική χρήση τους, υπήρξαν παρόλα αυτά σημεία, στα οποία θα προτιμούσα να ακούσω πιο δυνατά μια κιθάρα, αλλά αυτά είναι προσωπικά κολλήματα. Ειδική μνεία μάλλον πρέπει να γίνει στο κιθαρίστα και βασικό συνθέτη της μπάντας, Γιάννη, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει να δουλεύει πάνω στο “εργαλείο” (σ.σ.: ΚΙΘΑΡΑ εννοώ, ελεεινοί!) του, όπως δε δουλεύουν πολλά νέα παιδιά σήμερα.
Το ευχάριστο είναι πάντως, πως ενώ υπάρχουν κάποιες μελωδικές γραμμές στα κομμάτια τους, δε χρησιμοποιήθηκαν και μελωδικά φωνητικά, και το κρατάει μακριά από το μουσικό κίνημα που τραβάει διαρκώς τους νέους, κρατώντας τους μακριά από πιο metal ήχους.
Συνίσταται ανεπιφύλακτα στους fan του είδους.

Υ.Γ. 1: Απαιτώ νέα αύξηση από τον Metal Holocaust λόγω της εκτενούς χρήσης, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, λεξιλογίου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, δικός σας ειλικρινά…
Υ.Γ.2: Για όσους ασχολούνται με την ελληνική σκηνή, υπάρχει κανείς που να σκέφτηκε τους Echidna??


Βαθμολογία : 80/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου