Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Review On Winter's Verge - Tales Of Tragdey (2010)


Προσωπικά περίμενα αυτήν την κυκλοφορία πολύ καιρό. Μία πολύ αγαπημένη μπάντα από την Κύπρο είναι και οι Winter’s Verge (η άλλη προφανώς είναι οι Arryan Path) οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο “Tales Of Tragedy” από την Massacre Records. Ίσως να φταίει το γεγονός, ότι τώρα βρίσκονται σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία, ίσως να φταίει το γεγονός της ηχογράφησης με τον R.D. Liapakis για ακόμα μια φορά, ίσως και οι αλλαγές μελών σε συνδυασμό με κάποια μουσική “ωρίμανση” … δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, αλλά αυτός ο δίσκος είναι σίγουρα τρομερός. Συνθετικά το Power metal συναντάει το progressive metal και με, σίγουρα, κάποιες πιο heavy επιρροές, καταλήγουμε στο “Tales Of Tragedy”. Όσοι έχουν ακούσει προηγούμενες κυκλοφορίες (και όσοι δεν… ώρα είναι!) θα βρουν ένα πιο σκοτεινό στοιχείο πλέον στη μουσική τους καθώς και τις κιθάρες πιο βαριές. Εδώ είναι που μπαίνει στη μέση ο R.D. Liapakis ( Mystic Prophecy, Valley’s Eve) μουσικός παραγωγός που ανέκαθεν πάντρευε τη μελωδία με το σκοτάδι.
Ο δίσκος αποτελείται από 11 κομμάτια, το καθένα με μια πολύ ιδιαίτερη στιχουργική προσέγγιση. Υπεύθυνος για το στιχουργικό μέρος είναι κατά κύριο λόγο ο George Charalambous, ο οποίος έχει καταφέρει να βάλει σε μια εύθυμη μελωδία, στίχους που μιλάνε πολύ σε καρδία και ψυχή, στίχους που διαβάζοντας τους πολλές φορές παγώνεις αναρωτώμενος “ΤΙ ΛΕΕΙ?!?!?”
Πάντως είχαν την τύχη ο δίσκος να κυκλοφορεί με το πέρας της περιοδείας τους με τους Stratovarius, και συγκεκριμένα 29 Ιανουαρίου. Επίσης ειδική μνεία πρέπει να γίνει σε κάθε μέλος χωριστά για το παίξιμο τους μιας και μιλάμε για άκρως επαγγελματική μπάντα, παρότι νέα στο χώρο!!
Εμείς να τους ευχηθούμε τα καλύτερα, και να ελπίσουμε σε γενικότερη άνοδο της Κυπριακής σκηνής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου