Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Review on Ragenheart - Ragenheart (2010)


Νιώθω σα να πέρασαν 10 χρόνια από τη στιγμή που έπιασα για πρώτη φορά δισκάκι που να γράφει επάνω Ragenheart (σ.σ.: ε, σιγά, οι μόνοι που κατάλαβαν το πότε πέρασαν αυτά τα 4 χρόνια από το “In The Name Of God” είναι μόνο οι φανατικοί οπαδοί τους, ΠΑΡΩΝ!). Να’μαστε ειλικρινείς, τα πάντα έδειχναν να κινούνται με τρομερά αργούς ρυθμούς, πάλι καλά που είχαμε τα live και τα support σε underground ονόματα του εξωτερικού, που ερχόντουσαν για συναυλίες. Δηλώνω ωστόσο χαρούμενος με τη νέα αυτή κυκλοφορία των Αθηναίων Ragenheart, ομότιτλη, καθώς μου φέρνει στο μυαλό τη μπάντα στα live της, ως προς το πάθος.
Το “Ragenheart” είναι ένας καθαρά progressive metal δίσκος με αρκετές πινελιές heavy/power στοιχείων, φέρνοντας σας κυρίως στο μυαλό, μπάντες όπως οι Conception, οι Kamelot, οι Evergrey, ενώ πιστεύω δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα σκεφτούν πως έχουν αρκετές επιρροές από τους Black Sabbath κατά την Dio, και ακόμα περισσότερο Tony Martin, εποχή, ενώ και οι Queensryche πρέπει να έχουν βάλει το χεράκι τους. Δύσκολο πράμα να λες τις επιρροές κάποιων συγκροτημάτων, πάντως όλα τριγυρνάνε κάπου εκεί, οπότε για τους οπαδούς των παραπάνω, σίγουρα συνίσταται!
Ο δίσκος αποτελείται από 9 κομμάτια, άκρως προσεγμένα, με πολύ καλή παραγωγή και ελαφρώς “σκοτεινή”, εκ των οποίων, τα 5 είναι από το demo του 2006, ένα εισαγωγικό στο τρομερό “Black Gold”, και ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πούμε πως, ουσιαστικά, έχουμε να μιλήσουμε για 3 νέα κομμάτια. Το θεωρώ υπερβολή, το γεγονός πως χρειάστηκαν 4 χρόνια για να μας δώσουν 3 μόνο νέα κομμάτια, είχα την ελπίδα πως θα’ταν έστω 5, με αυτήν έμεινα. Τα 3 καινούρια κομμάτια είναι τα : “Illusion Of Life”, “Black Gold”, “Talos”. Τρομερές συνθέσεις και τα 3 τους, που δεν ξέρω ποιο να προτιμήσω ως αγαπημένο. Ενώ ανέκαθεν ήμουν τεράστιος οπαδός του “The Amulet”, αρχίζουν να κονταροχτυπιούνται δίπλα του, “Black Gold” και “Talos”.
Για αυτούς που θα επιλέξουν να αγοράσουν το “Ragenheart” καλό θα’ταν να ρίξουν ένα πολύ καλό βλέφαρο στους “στίχοι”, πολλά γράμματα με βαθύτατο νόημα, νόημα που είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς, ακούγοντας το εκάστοτε τραγούδι. Πάντως είναι σίγουρα πρόταση προς αγορά, γι’αυτό σπεύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου