Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Review on Dexter Ward - Antarctic Dream (2010)


Dexter Ward, η φυσική συνέχεια των Battleroar, των παλιών κλασσικών album, που όλοι αγαπήσαμε κάποτε. Η μπάντα που μόλις κυκλοφόρησε ένα βινυλιακό E.P., έτοιμο να σαρώσει, όσους προλάβουν και το πάρουν χαμπάρι. Ο λόγος για το “Antarctic Dream” το οποίο περιλαμβάνει τα 3 κομμάτια του demo της μπάντας, καθώς και μια διασκευή στο “Go It Alone” των Cirith Ungol, ζωντανά ηχογραφημένη, από την εμφάνιση της μπάντας στο Up The Hammers Festival.
Κλασσικό, ατόφιο Heavy Metal, είναι οι μοναδικές λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτόν τον δίσκο, ο οποίος συνθετικά θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει πριν από μια 25ετία ίσως!
Έχοντας ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, ο δίσκος ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς-“Antarctic Dream”. Ένα κομμάτι καθαρά παρμένο από τις αμερικάνικες επιρροές των μελών του συγκροτήματος, με μία (μην πω και δύο) πινελιές από αμερικάνικη επικούρα (σ.σ.: επίπεδο λεξιλογίου σου λέει μετά) βασισμένη σε απλά και πιο βαρύτονα riffs και με ένα άκρως ανεβαστικό σόλο στο τέλος του κομματιού.
Ακολουθεί το πιο, πιασάρικο ίσως, από πλευράς ρεφραίν, “Youngblood” και πιο “απλό” από πλευράς ακούσματος, παρόλα αυτά, για όσους έχουν δει τους Dexter Ward live, ξέρουν πως το κομμάτι αποκτάει μια άλλη ομορφιά, λόγω της συνοδείας του κοινού στα φωνητικά
Και επειδή η αλητεία στη μουσική είναι εμφανής, σας δίνουμε και το αλήτικο και πιο μάγκικο “Double Dragon”, το οποίο μου ήρθε σαν πιο βρετανικό, όχι απαραίτητα N.W.O.B.H.M. απλά πιο βρετανικό.
Στην τελική όλα τα κομμάτια έχουν μια έντονη μυρωδιά από τους θεούς Iron Maiden ειδικά το “Double Dragon”, με το συναυλιακό του κλείσιμο. Για τη διασκευή δεν έχω σκοπό να σας πω κουβέντα, όσοι δεν το ακούσατε live απλά χάσατε μεγάλο μέρος της μαγείας.

Βαθμολογία : 76/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου