Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Review on Minuetum - Haunted Spirit (2010)


Και τώρα τι δισκοκριτική να κάνεις? Άλλη για τη μουσική, άλλη για τη φωνή και άλλη για τη φωνή? Δε γίνεται, σίγουρα δε γίνεται, αν και πέρασε από το μυαλό μου… Με τι να πρωτοπιαστείς? Ξεκινάμε από τα γνωστά και τα καλά.
Οι Minuetum είναι ουσιαστικά το παιδί του Δημήτρη Μελίδη (πλήκτρα) και του Δημήτρη Ζαχαρόπουλου (φωνητικά). Με τη συνδρομή και τη βοήθεια των Jason Mercury (κιθάρα,ex-Outloud, Fiat Lux, 5th Element ), Nacho Lopez (μπάσο, Lord Kraven, 5th Element, Seliger), και Νίκου Παροτίδη (drums), αλλά και με τη συχνή βοήθεια του Χαράλαμπου Κατσιώνη (a.k.a. Bob Katsionis), κυκλοφορούν στις 2 Ιουλίου 2010 τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Haunted Spirit”, ως αποτέλεσμα 4 demo κυκλοφοριών.
Αυτά για τη μπάντα, πάμε λίγο στη μουσική, η οποία είναι ένα καλοδουλεμένο power metal με αρκετά συμφωνικά στοιχεία, φέρνοντας μου κυρίως στο μυαλό τους Φινλανδούς Stratovarius (σ.σ.: Βλάκα, υπάρχουν και άλλοι που γράφεις για τους Φινλανδούς?? Είπαμε πολλές φορές δε λειτουργεί το ρημάδι). Ίσως το μοναδικό αξιόλογο πάνω σε αυτόν το δίσκο, εξαιρουμένων και των artworks και λοιπών. Γιατί τα υπόλοιπα πονάνε..
Ποια είναι τα υπόλοιπα? Προφανώς η φωνή και η παραγωγή. Και με ποια λογική το λέω, όταν αρχικά έχεις να παρουσιάσεις μία τόσο όμορφη και καλοδουλεμένη μουσική, σίγουρα πρέπει να τη ντύσεις με μία επίσης όμορφη και καλοδουλεμένη φωνή, σαν αυτήν δηλαδή που δεν έχει ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος. Ο λόγος που δε μπόρεσα να ξανακούσω δηλαδή τον δίσκο, ήταν η φωνή. Και μετά τη φωνή έχουμε τον παραγωγό-“δεν είμαι καλά στα μυαλά μου εδώ και μερικά χρονάκια”- Timo Tolkki (ex-Stratovarius (σ.σ.: ναι, οι Φινλανδοί, χαχαχα), Revolution Renaissance). Προφανώς όταν ακούς ένα τέτοιο όνομα, ότι θα είναι υπεύθυνο για τον ήχο, περιμένεις μια άκρως επαγγελματική και καλή δουλειά. Ωραία, περιμένετε…λίγο ακόμα…ακόμα στην αναμονή είστε? Ε λοιπόν κι εγώ. Και φαντάζομαι και οι ίδιοι ακόμα περιμένουν να δουν αυτήν τη δουλειά! Πιστεύω πως αυτά που τους έκανε-προσέφερε στον ήχο, τα βρίσκουν και Ελλάδα και παντού βασικά. Κρίμα την ταλαιπωρία τους!
Για εσάς που έχετε σκοπό να ασχοληθείτε παραπάνω με το δίσκο, ρίξτε ένα καλό αυτί στην εισαγωγή “Sky Minuet” (σ.σ.: Catch the Rainbow είπατε?) στο τρομερό “The Tribe Is Calling” αλλά και στο επικό-φανταστικό, “Eternal Twilight” διάρκειας 10 λεπτών, εν αντιθέσει όλων των υπολοίπων κομματιών που βρίσκονται στα 4 λεπτά!!
Καλή ακρόαση!

Βαθμολογία : 65/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου